onsdag 27. april 2011

Tights

Tights til mormor. Hun er nå litt modig og, men slike klær er bare så deilige og farlige å gå i. Ikke noe strammer og sier i fra om at nå er det nok mat, men akk så deilige og. Mønsteret fant jeg i Symagasin 05,2011 som jeg fikk i posten i dag.

Bukse i velour

Her har jeg brukt skråbånd rundt som endrer farge og sydd med en brodertråd som og skifter farge, jeg synes det ble flott effekt.

mandag 25. april 2011

Nok en velourkjole

Ja her er en lik til søskenbarnet, de har mange like klær etterhvert.

En topp til

I morgen skal jeg jo på skolen igjen, og da vil jeg ha en lik topp som jeg har sydd før.  Denne ville jeg pynte med broderi og ha litt smalere nedover og selvsagt ble den vel smal, men det får gå. Får vel heller minske magen.


Liten velourkjole

Nytt mønster fra stoff og stil, 63005. God passform og grei å sy.


søndag 24. april 2011

Sengetøy til barn

Settet passer i en sprinkelseng. Puta er ikke så rett med hensyn til størrelse , for den er som regel mer til pynt og ungene skal ligge flatt. Stoffet er silkeaktig, og jeg har jo ikke orket å stryke det, derfor en del krøll.

lørdag 23. april 2011

Hylle

Nå fikk jeg plass til litt mer sygreier rett over maskinene, veldig greit. Dessuten fikk jeg hengt opp de grønne bildene som bare har ligget til nå. Se så ryddig her er, inntil neste syøkt. Dessuten så er det mer igjen å plassere litt lenger bak i rommet. :-).

fredag 22. april 2011

Topp

Et lilla herlig og mykt stoff, kjøpt i restekassen på stoff og stil til 29 kr. Men det var ganske umulig å sy i. Rullekanten ble ikke fin, så da prøvde jeg dekksøm, men den ble heller ikke helt topp. maskinen jukset litt når jeg stoppet opp for å skifte tak. Men jeg flytter inn i den likevel, det er helt fornydelig å ha på og godt heng i.

En til monsterdress

Her vises bilde av begge. Denne siste har ribb i livet på buksa, og den andre har strikk i to rader i livet.

Monsterdress

Dress med raglanerme, strikk i livet og ribb ellers.

onsdag 20. april 2011

Sid topp

Jeg måtte ha meg noe lettere og herlig å gå i, fikk et billig stoff til 29 kr på stoff og stil , samt en noe syntetisk ribb men litt lite strekk i , men med litt bretting ble det ok.

mandag 18. april 2011

Bukse i sort fløyel

Buksa er sydd i sort fløyel og foret med jerseystoff. Litt stygt med sort søm fra overlocken, men men det er på vranga. Lommer i jerseystoffet. Mønster fra boka til elisabeth Gu¨nter.

søndag 17. april 2011

PC-trekk

Dattera drar maskinen sin blant skolebøker hver dag og den begynte å få striper. Så derfor har jeg laga dette PC-trekket. Det er brodert og quiltet og satt i glidelås. Jeg er ganske fornøyd med resultatet.

Kjole til en god venninne

Denne er helt enkel for dama har en drøss med fine smykker og sjerf. Mønster og stoffet er fra Stoff og stil. Chenillestoff. Kjolen så utrolig kjedelig ut her, men jeg kan garantere den blir fin på.


lørdag 16. april 2011

En til dress

Jeg har jo to jenter så da holdt det ikke med en dress, det er kjekt når det blir bestilt en til :-).

fredag 15. april 2011

Tunika og bukse

 Tunikaen er sydd i jersey, mønster fra minikrea. Jeg putta på ei lita hjertelomme med blomst på.Og buksa i babyfløyel med mønster fra ei gammel bok av Elisabeth Gu¨nther, her måtte jeg få inn et broderi.




onsdag 13. april 2011

Sommerkjole

Nok en sommerkjole av billig Ikeastoff. Plundra litt undervegs, men nå er jeg klar for neste. Jeg er ikke så flink å følge mønster. Mønsteret var et onionmønster.

Nye stoffer

Jeg har nå vært i Bergen på konferanse og har jo fått tid til å kjøpe stoffer, så nå er lageret temmelig fullt igjen, og det er bare å velge og vrake  hvor en vil begynne.

Sammenlagt:
 

søndag 10. april 2011

Strikkegenser

Det er  så moro med det garnet som skifter farge. Dette er delight , bruker pinne 2,5. Jeg har selvsagt ikke tid til å dampe eller noe, det får mine døtre ta seg av. Neste genser blir i garnet label, det var litt bedre å strikke av. Slike tynne gensere er uunværlige har jeg forstått.
 Knappene må og skifte farge her :-).

lørdag 9. april 2011

Restepute

Jeg sydde sammen de små restene etter diverse hjertekjoler og topper i velour og bambusvelour.
 Det ble til slutt en pute. Jeg sydde dem sammen med overlocken. Og på slutten fant jeg vel ut at det var lurest å klippe rette firkanter for å ikke få det for bulkete.



torsdag 7. april 2011

Sommerkjole

Årets første sommerkjole,  men snøen ligger i hagen enda, men den trekker seg fort tilbake nå med alt regnet. Kjolen er sydd i et bommulsstoff fra Ikea, og blonder jeg hadde liggende fra tidligere kjøp på S&S.
Jeg hadde tenkt å pynte litt med rysjer bak, men det passte ikke så godt med stoffet, så jeg lot være og bare tok et belte som knyttes bak.

onsdag 6. april 2011

Kjolejakketunika

Her hadde jeg velourrester både av bambusvelour og stretcjvelour og skulle få til en tunika, den ble til mens jeg holdt på, skulle først ikke ha armer, men fant ut med raglan at jeg måtte ha det , så var den for vid framme, så derfor ble det glidelås.

Tunika

Jeg hadde liggende noe bambusvelour i lilla, orange og grønt. Jeg trodde det var for lite til en tunika, men uten armer var det nok, og nå er det jo snart vår og :-). Tynn topp inni og en er kledd.