mandag 30. mai 2011

Kjole/tunika

Her er noe 29 kr stoff fra S&S, som jeg har forsøkt å lage en kjole/topp/ tunika. Hva som er hva av disse må jeg få greie på. Mønsteret til kjolen er selvkomponert etter sikkert å ha sett noe alla dette en plass. Formålet for meg var å få til noe som gjør meg litt slankere, og denne funket ganske bra :-)

søndag 29. mai 2011

Tunika

Ja sommeren lar seg vente på , folk fyrer og i dag var det 6 grader her. Derfor slo jeg til med en tunika i dag. Velour og sømmene utenpå.

onsdag 25. mai 2011

Matrosdress

Denne har tatt tid å sy, først måtte jeg få tak i mønster og det var ikke så lett, deretter var det stoff. Det var lettere, for singer,Bernina i Haugesund, de er så serviceminded, jeg ringer og de sender. Jeg hadde tenkt å ha striper av tynt sløyfebånd, men så sendte de med noen soutagelisser jeg kunne se på, de var helt supre og dermed var det å ta en ny telefon, og dagen etter lå de i posten.
Ellers har jeg stressa litt med å skjønne mønsteret. Ankeret er brodert på.
Jeg har nå igjen å sy på knapper og en del trykknapper og en siste prøving. Har lagt den opp med grove sting som kan rekkes opp i en fei.

søndag 22. mai 2011

Strikkegenser

Jeg er så begeistret for fabelgarnet, for det lager mønsteret av seg selv. Og ungene er begeistret for så tynn genser i ull til sine barn.Jeg har strikket den høgere bak og brettet kragen dobbelst slik at fellinga ikke synes, det var fint på. ( et råd fra min mor for 30-40 år siden, og nå først tar jeg det i bruk, og jammen hadde hun ikke rett denne gangen og).


tirsdag 17. mai 2011

Veske i skinn

Jeg har kjøpt meg to føtter til huskeylocken min. En til å feste perlebåd med og en til å sy i  biser. Men dobbelt med skinn går, men ikke helt bra. Det ble vanskelig å dra fram skinnet, det glir jo ikke. Men kjekt å få perler på kanten. Nok om det, for å prøve ut dette kom jeg på at jeg ville prøve meg på en liten veske. Gubben tenkte den som toalettveske og jeg tenker på den som alt mulig, kan og ha den som håndveske.



mandag 16. mai 2011

Tunika

Ja, nå er det 45 min til det er 17 mai og jeg trengte en litt finere bluse, og jeg hadde ikke så mye stoff her hjemme. Først tenkte jeg indisk-pakistansk tunika/sjal og bukse. Men så fant jeg ut at det ikke passet helt på meg på 17 mai. Så jeg satte igang med en tunika av en tynt stoff jeg hadde, men det var jo så gjennomsiktig, så jeg tok på noe netting jeg hadde kjøpt samtidig, For et stress, har forsøkt flere modeller av nettingen, men nå ble det knute sydd foran og sydd sammen bak.
Ulltøflene passer ikke helt inn da hehe.
 Måtte vise speilet jeg laget for noen år tilbake og :-).

fredag 13. mai 2011

Bestkjole

Når mamma og pappa skal gifte seg må tøtta ha en fin kjole og bli fotografert sammen med sine foreldre. Minstegutten skulle jo hatt dress, men det tror jeg han allerede har. Kjolen er sydd i et gammelt stoff jeg har fått av en syvenninne. Det er nyydellig, glatt og blankt i bunnen, med hvite blomster "malt" på. Mønsteret har jeg funnet i Ottobre design , kids fashion nr 1 vår 2011. Jeg har forlenga kjolen med en bølgekant nede. Og jeg har sydd innervest slik at den er nesten like fin på vrangen.
Beltet i livet med en stoor sløyfe på ryggen og hemper i sidene,sydd med rullekantsøm på overlocken
Prøving

onsdag 11. mai 2011

Knebukse

Jeg hadde et litt kraftigere stretchstoff som  var litt for lite til knebukse til meg selv, så jeg tenkte at nå syr jeg til en av døtrene mine. Nå er den ferdig, og ingen er særlig interessert. Men jeg tror nok jeg skal få avsetning på den.

Bilde

Broderi av de store. Han hadde kanskje ikke likt det, men det ble ganske bra synes jeg.
 Ramma er for stor, så jeg må få kjøpt en mindre, så får vi se hvordan det tar seg ut. Fargene er mer som nærbildet.

mandag 9. mai 2011

Knetights

I dag var det så varmt ute at jeg tenkte jeg skulle hatt en tights. Jeg hadde en forhenværende hvit, men som desverre ikke er hvit lenger. Så nå ble det en grønn i samme fasong.

søndag 8. mai 2011

Nattdrakt til minstemann

Mønster fra Onion 20018, buksa er gjort litt anderledes slik at det ikke blir sømmer i siden, han skal jo sove behagelig :-). Stoffet er dobbelt, den andre sida er mørk og hullete og det er rettsiden, men jeg liker denne best.

lørdag 7. mai 2011

En dress til til det andre barnebarnet


Det er samme mønster, men det er helt rart hvordan det alltid blir. Nr 2 blir alltid mer vellykka. Mønsteret er tatt fra boka

onsdag 4. mai 2011

Bukse i babyfløyel

Bukse til jakken. Sydd etter mønster fra boka til elisabeth Gynther. En fot av hver farge for å gjøre den litt ekstra. Blonden har strikk i seg, men jeg har likevel strikk i livet.

mandag 2. mai 2011

Bøff

Jeg er litt redd at jakken er litt vid i halsen, da jeg la til litt i ryggen og framme da jenta trekker mer enn hun ser ut til, så derfor har jeg laga en helt tynn myk bøff hunkan ta på seg.

søndag 1. mai 2011

Jakke


Nå er jakka ferdig og det er andre mai, det gikk noen timer med til denne, jeg har ikke fått prøvd den enda. Oppdraget fra dattera var en sommerjakke som og kan brukes til hverdags. Denne  er jo litt pynta,  men de har lov å være fine til hverdags også. Den kan og brukes på begge sider.
Jakka er nå sydd inn to ganger, glidelåsen er flyttet for andre gang nå helt til siden og jeg har sydd inn knytebånd bak, nå må den da være smal nok.