søndag 29. september 2013

Fløyelsbukse

Barnebarnet mitt har vokst fra alle bukser så å si, og det er veldig kjekt å sy når de trenger klær, for da vet en det blir brukt.
Jeg sydde ei tidligere, den ble altfor vid, så nå har jeg sydd en mye smalere type, og håper den vil passe.


lørdag 28. september 2013

Toalettvesker/sminkepunger

Det har vært quiltehelg i cafe la søm denne helga, og jeg hadde en del rester som jeg ville få gjort noe med.
Samtidig var det kjekt å prøve ut litt ulike quiltemønster.

Liten skinnpengepung

In the hoop, i ramma:

tirsdag 24. september 2013

Fløyelsbukse

Denne biksa ble helt vellykket på alle vis, jeg har prøvd meg med litt pipingkanter på lommer og bærestykket bak, noe jeg likte virkningen på.
Nå får jeg bare håpe at den er passelig, jeg kan jo fikse litt på den men da må jeg opp med hele linningen og det er jo et pes.




Bukse

Dongrybukse med mønster.
Jeg hadde ikke mønster til bukse på hytta, men ville prøve likevel. Buksa ble altfor vid, og etter et par innsyinger ble den passelig.



Tynn genser

Jeg ville prøve hvordan det gikk å brodere på tynn jersey. Her har jeg brukt tearaway stabilisator med lim på.
Det gikk ganske bra, grunnen til noe ujamnt broderi var at kniven på maskinen er for slitt til å kutte tråden skikkelig.



lørdag 21. september 2013

Genser

Jeg hadde lyst til å prøve rullesøm på jersey, og drog litt i stoffet for å få en vippekant, her ser dere resultatet. Jeg har brukt en dobbelfotbinder på covermaskinen på halsen.

Teppe

Etter flere dager arbeid er endelig dette teppet frdig, men det har lønnet seg med masse arbeid, for jeg ble riktig fornøyd med resultatet og quiltingen.Jeg har quiltet paysly mønster  på selve teppet og så har jeg brukt fether ytterst med rundinger i stilkene. Stoffet er av typen Moda.

mandag 16. september 2013

Tynn genser

Her har jeg prøvd ut tusjsystemet på min Bernina 780, artig, men det må øvelse til her og.
Det er lettere å tusje jevnt på bomullslerret.
Fikk en liten brett på halsen og, men det er for lite til at jeg tar det opp.

Bukse

Bukse til lillemann. Jeg sydde den sammen på hytta, og var oppe og prøvde, altfor vid, derfor ble lommene nå litt små å komme oppi, det får være pyntelommer.
Men etter å ha blitt sydd inn godt i sidene og litt bak, håper jeg ikke jeg har tatt for mye, for nå er buksa ferdig og det er på tide å komme seg i seng når en skal tidlig på jobb :-)


søndag 15. september 2013

Strykebrett

Jeg såg på youtube en enkel måte å lage strykeplass på. En trestykkeplate av et eller annet slag, dobbelt med bomullswatt, kun bomull, og så lerret eller bomullstoff oppå der, alt stiftes fast, så kan en la det likke på bordet eller ha en antiskli under :-)

Grytekluter

Jeg gikk til innkjøp av en varmebestandig wattype. Denne er laga slik at den sender tilbake varmen der den kommer fra på den ene siden. Super til grytelappevotter, som kanskje blir neste prosjekt.
I disse lot jeg den siden vende mot den svarte siden av grytekluten og håper de fleste skjønner at det ikek er så lurt med den hvite siden inn til grytene. ( der blir de jo skitne også :-)).


Bakeduk og kopphåndklede

Ungene måtte jo og få sin egen bake/heveduk. Jeg kjøpte og tre kopphåndklær fra Stoff og stil, de var kjempestore, akkurat nesten nok til to stk vanlige kopphåndklær-



Kopphåndklær

Her har jeg brodert på ubleika lerret,håper de skal ta til seg vann når de er vasket.

"Bakeduk"

På hytta får vi tid til baking m.v. Nå har jeg laget en "duk" til å ha over baksten mens den står og hever, og også etter heving:


fredag 13. september 2013

Grytelapper

Vi trenger grytelapper på hytta, og her har jeg laga et par for å teste ut størrelse mm.
Jeg ser de kansje kan være litt mindre og at toppstykkene kan gå litt over hverandre for å få et bedre grep.
Den er laga med dobbelt lag bomullswatt under og enkelt lag oppå, jeg har sikksakka alle laga i hop før jeg syr på skråbånd. Jeg velger å sy dem på med nønster, sikksakk kan og brukes, pga å få skikkelig tak i alle laga.

torsdag 12. september 2013

Småvesker

Disse er sydd i broderramma, da går det som en lek å få dem fine, her har jeg bommullswatt imellom, for å få dem litt stødige.


Teppe

Her har jeg laga et teppe til min svigerinne som har alt og har fylt 60 år. Nå håper jeg hun får en del kosestunder under teppet:-). På baksiden er det fleece.