torsdag 29. april 2010

Knekkebrødoppskrift

2 dl havregryn 
2 dl solsikkefrø 
2 dl sesamfrø 
2 dl sammalt grov rug 
1 dl linfrø 
3,5 dl havrekli 
1ts salt 
7,5 dl vann




Mel og korn blandes sammen med vann og skal stå å svelle 10 min. før en fordeler massen på tre bakepapirkledte stekebrett. Bre deigen utover med en slikkepott. Strø litt sesamfrø på toppen.
Knekkebrøda skal steikes på 150 gr. i varmluft 1, 5 time. Etter 10 min. tar en ut bretta for å skjære deigen i ruter med ei pizzarulle. Etter 1,5 time åpner en opp døra, sjekker om knekkebrøda er tørre og fine, og lar de kjølne i ovnen med døra litt på gløtt. Ha kalde knekkebrød i boks. De smaker godt med brunost og ridderost. Mmmmmm!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar